طرح تحقیق (Proposal)، مهم ترین و اصلی ترین بخش یک کار تحقیقی و پژوهشی است. این طرح در واقع نقشه انجام تحقیق است و راهنمای محقق برای عملیاتی کردن و اجرای تحقیق است. در این طرح موارد زیر باید گنجانده شود:

  • قصد شما، تحقیق چه چیزی است (گستره و سوالات تحقیق)
  • قبل از شما، چه کارهایی در این زمینه انجام شده است (پیشینه تحقیق)
  • قصد دارید موضوع تحقیق را چگونه مطالعه کنید (متدولوژی یا روش تحقیق)
  • این موضوع چرا احتیاج به تحقیق دارد (اهمیت)
  • این کار را چه زمانی به اتمام خواهید رساند (بازه زمانی)

 

نکات ضروری و راهنمای تکمیل طرح پیشنهادی تحقیق کمّی:

۱- این فرم باید با قلم BNazanin فونت ۱۴ با فاصله سطر Single تکمیل شود.

۲- ارائه مقاله حاصل از نتایج تحقیق پایان نامه در نشریات و کنفرانس های علمی معتبر داخلی و بین المللی برای دانشجویان کارشناسی ارشد امتیاز آور است.

۳- دانشجو باید جهت بررسی موضوع خود و پیشنهاد اولیه، به سامانه گنج ایرانداک مراجعه نماید. سپس در سامانه پیشینه یاب ایرانداک، عنوان و کلید واژه ها را جستجو و مستندات لازم مبنی بر جدید بودن تحقیق به انضمام پروپوزال به گروه ارائه کند (ارائه گزارش پیشینه پژوهش به همراه پروپوزال الزامی است). برای آگاهی از نحوه ورود و استفاده از سامانه ایرانداک اینجا کلیک کنید.

۴- چکیده پروپوزال باید حاوی عناصر اساسی معرف طرح پیشنهادی تحقیق باشد (مسئله یا هدف اساسی تحقیق، نظریه/ مدل و متغیرهای اصلی، نوع روش تحقیق، جامعه آماری و نمونه، روش گردآوری و تحلیل داده ها).

۵- در مورد بیان مسأله تحقیق اطلاعات و توضیحات مورد نیاز با ارائه شواهد کافی از مرور پیشینه و با اتکاء به زنجیره استدلال منطقی تدوین و ارائه شود (مولفه های مشخص شده در عنوان این بخش باید در متن بیان مسأله قابل تشخیص باشد).

۶- در مورد پیشینه تحقیق مرتبط اطلاعات و توضیحات کافی و جمع بندی انتقادی ارائه شود (مولفه های مشخص شده در بخش خلاصه پیشینه باید احصاء و ارائه شود).

۷- نوع روش مورد نظر برای انجام تحقیق به لحاظ (هدف، استفاده کنندگان از نتایج، نحوه گردآوری یا تحلیل داده هاو …) با استناد به منابع علمی معتبر بیان شود.

۸- بهتر است فهرست منابع با استفاده از نرم افراز EndNote نوشته شود.

جهت دانلود تمپلیت یکپارچه پروپوزال ویژه تمامی گروه ها اینجا کلیک کنید.