دوره کارشناسی ارشد یک دوره تحصیلی که پس از دوره کارشناسی آغاز می شود و حداقل شامل ۲۸ تا ۳۲ واحد درسی است.

 

شیوه آموزش

برگزاری دوره کارشناسی ارشد الکترونیکی علی الاصول به شیوه آموزش محور می باشد.
تبصره- موسسات الکترونیکی می توانند حداکثر تا ۳۰ درصد دانشجویان برتر خود را بر اساس عملکرد آموزشی آنان، با تشخیص و تایید گروه آموزشی ذیربط در قالب شیوه آموزشی – پژوهشی بپذیرند.

به عبارت دیگر در صورت احراز شرایط شیوه آموزشی تحصیلی دانشجو از آموزش محور به شیوه آموزشی-پژوهشی محور تبدیل خواهد گردید.

شیوه آموزشی: شیوه ای است که دانشجو پس از گذراندن واحدهای درسی و بدون گذراندن پایان نامه دانش آموخته می‌شود.
شیوه آموزشی- پژوهشی: شیوه ای است که محتوای برنامه درسی آن شامل واحدهای درسی و پایان نامه است.

تعداد واحد پایان نامه در این شیوه حداقل ۴ و حداکثر ۶ واحد درسی برای همه رشته ها می باشد.

پایان نامه: فعالیت پژوهشی- تحقیقاتی است که در زمینه رشته تحصیلی مربوط و تحت راهنمایی استاد راهنما انجام می‌گیرد.

۱- دانشجو موظف است موضوع پایان نامه خود را با نظر استاد راهنما تعیین و آن را به تصویب گروه آموزشی مربوطه برساند. موضوع پایان نامه پس از تایید شورای گروه قطعیت می‌یابد.

۲- استاد راهنما به پیشنهاد دانشجو و با موافقت یکی از اعضای هیات علمی با مرتبه حداقل استادیاری و تایید شورای آموزشی گروه تعیین می‌شود.

۳- انتخاب استاد مشاور، به پیشنهاد استاد راهنما و تایید گروه آموزشی، از اعضای هیات علمی همان گروه یا خارج از موسسه امکانپذیر است.

۴- دانشجو مطابق تقویم پژوهشی دانشگاه پس از تدوین پایان نامه و تایید استاد راهنما، موطف است با رعایت ضوابط موسسه در حضور هیات داوران از پایان نامه خود دفاع نماید.

• هیات داوران متشکل از استاد راهنما، استاد مشاور، نماینده شورای تحصیلات تکمیلی و دو نفر از اعضای هیات علمی یا محققان و متخصصان داخل و یا خارج موسسه می باشد.
• جلسه دفاعیه بصورت حضوری یا الکترونیکی برگزار می‌گردد.

۵- پایان نامه توسط هیات داوران ارزشیابی می شود و نمره آن در آخرین نیمسال تحصیلی وارد کارنامه دانشجو می‌گردد.

۶- ارزشیابی نمره پایان نامه به شرح زیر انجام می شود:

مردود: کمتر از ۱۴
متوسط: ۱۵/۹۹ – ۱۴
خوب: ۱۷/۹۹ – ۱۶
خیلی خوب: ۱۸/۹۹ – ۱۸
عالی: ۲۰ – ۱۹

۷ ملاک دانش آموختگی، داشتن میانگین کل حداقل نمره ۱۴ بر اساس واحدهای گذرانده شده آموزشی و دفاع از پایان نامه است.

تبصره- چنانچه میانگین کل نمرات دانشجویی پس از گدراندن تمام واحدهای آموزشی کمتر از ۱۴ باشد اجازه دفاع از پایان نامه را ندارد و تنها یک نیمسال با رعایت سقف مجاز سنوات تحصیلی به وی فرصت داده می شود تا با اخذ مجدد حداکثر ۱۰ واحد از درسهایی که با نمره کمتر از ۱۴ گذرانده است. میانگین کل واحدهای گذرانده را به حداقل ۱۴ برساند. در اینصورت اجازه دفاع از پایان نامه به وی داده می شود.

۸- دانشجو پس از انتخاب عنوان پایان نامه، تا زمانی که آن را به پایان نرسانده است، موظف است نسبت به تمدید ثبت نام و اخذ درس پایان نامه اقدام نماید.

۹- چنانچه دانشجویی نتواند یا نخواهد از پایان نامه خود دفاع کند باید در مدت مجاز تحصیلی، معادل تعداد واحد پایان نامه و طبق نظر گروه آموزشی، واحد یا واحدهای درسی مرتبط با رشته تحصیلی را اخذ و با میانگین کل حداقل ۱۴ بگذراند و در دوره مذکور به شیوه آموزشی دانش آموخته شود.

۱۰- طبق ماده ۳۸ آیین نامه یکپارچه مقررات آموزشی، چنانچه دانشجو در حین تحصیل و انجام پژوهش و تدوین پایان نامه مرتکب تخلف علمی (جعل، تقلب، کپی برداری و دیگر مصادیق) شود و تخلف او از سوی کارگروه اخلاق در پژوهش دانشگاه اثبات گردد با رعایت ضوابط تعیین شده توسط کارگروه مذکور و متناسب با میزان تخلف، تصمیم گیری در مورد دانشجوی خاطی توسط دانشگاه انجام می شود.

تبصره ۱: در صورت احراز و اثبات تخلف علمی دانشجو پس از اتمام تحصیلات از سوی کارگروه اخلاق در پژوهش دانشگاه با رعایت ضوابط تعیین شده توسط کارگروه مذکور، تخلف مذکور بررسی و متناسب با میزان تخلف، تصمیم گیری در مورد دانشجوی خاطی توسط دانشگاه انجام می شود.

۱۱- تاریخ دانش آموختگی در شیوه آموزشی – پژوهشی روز دفاع قابل قبول از پایان نامه است.

۱۲- گواهینامه پایان دوره کارشناسی ارشد به هر دو شیوه آموزشی و آموزشی- پژوهشی ارزش یکسانی داشته و می توانند در دوره تحصیلی بالاتر ادامه تحصیل دهند.

۱۳- مبنای پیشرفت و دفاع (پروژه، سمینار و پایان نامه) تقویم پژوهشی دانشگاه است و رعایت بازه های زمانی الزامی می‌باشد.

 

آخرین مصوبات پژوهشی دانشگاه مرتبط با درس پایان نامه:

  • لازم است جهت ارتقای کیفیت پایان نامه، دانشجویان فرایندهای مقدماتی اخذ این درس (انتخاب موضوع و استاد راهنما و آغاز نگارش پروپوزال) را در ترم سوم به انجام برسانند. شرایط لازم برای این امر، داشتن معدل بالای ۱۷ و گذراندن حداقل نیمی از واحدهای درسی(به جز پایان نامه) در پایان ترم دوم است. شرایط لازم برای تغییر شیوه آموزشی و اخذ پایان نامه در ترم چهارم، حفظ معدل بالای ۱۷ در پایان ترم سوم و فراهم نمودن مقدمات مذکور می باشد.
  • جهت الزام دانشجو به انجام اصلاحات پایان نامه جهت اخذ نمره درس و لزوم فاصله ۴ ماهه بین تصویب پروپوزال و دفاع از پایان نامه، مهلت تصویب پروپوزال در تقویم پژوهشی در نیمسال اول ۲۰ مهر ماه و در نیمسال دوم ۲۰ فروردین ماه می باشد. در این صورت مهلت انجام دفاع در نیمسال اول ۲۰ بهمن ماه و در نیمسال دوم ۲۰ مرداد ماه خواهد بود. دانشجو ملزم است جهت اخذ نمره درس، در فاصله میان مهلت تعیین شده برای دفاع و آخرین زمان تعیین شده برای ثبت نهایی نمرات در تقویم آموزشی، اصلاحات لازم را به انجام برساند.
  • دانشجویانی که درصد اولین همانند جویی آنها بیشتر از ۵۰% باشد اجازه دفاع در آن نیمسال را نخواهند داشت. درصد همانند جویی قابل قبول، زیر ۳۰% می باشد و در صورتی که درصد همانند جویی بین ۳۰% تا ۵۰% باشد، لازم است دانشجو تا کاهش آن به میزان زیر ۳۰% ، همانندجویی را تکرار نماید.
  • دانشجو در صورت پذیرش مقاله کنفرانسی نیم نمره، پذیرش مقاله کنفرانسی ISC یک نمره، پذیرش مقاله علمی ترویجی یک و نیم نمره و پذیرش مقاله علمی پژوهشی یا ISI دو نمره دریافت می نماید و در غیر این صورت نمره پایان نامه از ۱۸ محاسبه می گردد.
  • با توجه به قالب ارایه شده برای پایان نامه در سایت دانشگاه، صفحات اصلی پایان نامه(فصل اول تا پنجم) حداقل باید ۱۰۰ صفحه باشد.
  • لازم است مدارک و مستندات پژوهشی درج شده در این لینک، جهت فارغ التحصیلی دانشجو در پرونده فیزیکی وی موجود باشد.

 

سایر مقررات

دانشجو موظف است حداکثر ظرف مدت سه ماه پس از دفاع پایان نامه، اصلاحات را به انجام رسانده و نسبت به تسویه حساب با واحدهای مختلف موسسه اقدام نماید.