نحوه نگارش افیلیشن (Affiliation) مقالات علمی
یکی از الزاماتی که هر پژوهشگر چه در زمان ارسال مقاله به مجلات و همایشهای علمی پژوهشی داخلی و چه در زمان ارسال مقاله به مجلات و همایشهای معتبر بینالمللی دارد، نگارش دقیق افیلیشن میباشد؛ منظور از افیلیشن نویسنده، بیان وابستگی سازمانی، دانشگاهی و شغلی نویسنده است. پرسش هایی که افیلیشن به آنها پاسخ می دهد عبارتند از:
- این که نویسنده مقاله دارای چه مدرک تحصیلی است؟
- آیا عضو هیئتعلمی است؟
- دارای چه مرتبه علمی است؟
- در کدام رشته، دانشکده و واحد دانشگاهی فعالیت می کند؟
افیلیشن درواقع آدرسدهی دقیق نویسنده است. روزانه در سراسر جهان صدها مقاله به مجلات علمی ارسال میشوند؛ ممکن است حتی افرادی همنام در دنیا باشند که به امور پژوهشی مشغول هستند. برای جلوگیری از ایراد تشابه اسمی، هر فرد میتواند افیلیشن یا همان وابستگی سازمانی خود را بهصورت انحصاری برای خود داشته باشد.
البته یکی از راههای شخصی سازی نویسندگان ایجاد کد “ارکید” است. ولی ازآنجاییکه تمامی مجلات الزام به ارسال این کد ندارند و یا ممکن است ایجاد آن برای برخی از نویسندگان مشکل باشد مهمترین و اصلیترین روش شخصیسازی و جداسازی نویسندگان از یکدیگر تخصیص وابستگی سازمانی و یا افیلشن است.
موضوع دیگری که امروزه بسیار مورداستفاده پژوهشگران قرارگرفته است ایجاد راه ارتباطی بین نویسندگان است. اگر افیلیشن بهطور دقیق نوشته شود با توجه به پست الکترونیکی موجود در آخر افیلیشن، پژوهشگران میتوانند بهراحتی با هر نویسندهای در داخل و یا خارج از کشور مکاتبه نموده و در مورد تحقیقات انجامگرفته همکاری و تبادل نظر داشته باشند.
اهمیت دیگر نگارش افیلیشن را میتوان در معرفی نویسنده و ثبت مشخصات آن در پایگاههای جست جوی مقالات دانست. به نحوی که با جستجوی نام نویسنده، تمامی مقالات مربوط به همان نویسنده نیز جستجو خواهند شد. برای ثبت پنل “گوگل اسکولار” و یا جستجوی مقالات در گوگل اسکولار (google scholar) هم افیلیشن نقش بسزایی دارد.
اهمیت بسیار مهم دیگر نگارش افیلیشن برای نویسندگان مقالات، استفاده از امتیازات همان سازمان و یا ارگان است که در وابستگی سازمانی و یا افیلیشن به آن اشاره شده است. در بحث دفاع از پایاننامههای کارشناسی ارشد و یا دکتری بخش پژوهش دانشگاه تنها در صورتی مقاله چاپشده را برای مجوز دفاع تائید میکند که در بخش افیلیشن به آن دانشگاه، با توجه به استانداردهای اعلامی دانشگاه اشاره شده باشد. معمولاً سایر سازمانها نیز بر اساس افیلیشن نویسندگان مقالات، رتبه و یا ارتقاء علمی و یا شغلی را اعمال میکنند.
خلاصه آنکه بکارگیری عنوان دقیق و یکسان افیلیشن در نگارش مقالات پژوهشگران برای مجلات و همایشهای داخلی و بین المللی موجب افزایش اعتبار پژوهشی آفرینندگان مقاله و یا دانشگاهی که تحقیق یا پژوهش در آن صورت گرفته، می گردد.
برای مشاهده افیلیشن رسمی موسسه آموزش عالی ایرانیان به (این پیوند) مراجعه نمایید.